Fientje Moerman

Stage bij BLCC

In het kader van het Voka-programma “Onderneming & Politiek” loopt Fientje Moerman (Open Vld) op woensdag 4 september stage bij het talencentrum BLCC (Business Language and Communication Centre). Tijdens deze stage draait Moerman één dag mee op de werkvloer. Daarenboven krijgt ze een inzicht in de uitdagingen en knelpunten van het taalopleidingsbedrijf. Op die manier kan ze inspiratie opdoen voor het nieuwe politieke jaar.
 
Het programma van de dag is heel divers. Eerst en vooral krijgt mevrouw Moerman toelichting rond de strategie van BLCC. Daarbij wordt ingezoomd op enkele innovatieprojecten waarbij BLCC, samen met verschillende onderzoekscentra (KU Leuven, Itec (Kulak), VUB, iMinds, …), was betrokken. De politica krijgt ook de mogelijkheid om een face-to-face taalopleiding Engels bij te wonen. Daarnaast kan ze het nieuwe taalleerplatform van BLCC uitproberen. Deze nieuwe e-learningomgeving, waarbij gepersonaliseerde en motiverende inhoud, interactie en luister- en spreekvaardigheid centraal staan, wordt eind september op de markt gelanceerd. Tijdens de namiddag volgt Moerman nog het Itec Research Seminar op Kulak, waar onder andere Stuart Webb, een internationale toponderzoeker, een lezing geeft rond taalleren via televisie.
 
Voorstelling van BLCC:

Het Business Language en Communication Centre (BLCC) is een spin-off van VOKA West-Vlaanderen, VOKA Halle-Vilvoorde en KU Leuven. Het bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van (innovatieve) professionele taalopleidingen op maat voor bedrijven en overheidsinstanties en taalkampen voor kinderen.

Enkele sfeerbeelden


Zomerstages

Het boek “De geëngageerde burger” houdt een pleidooi voor engagement. Wat doen mensen die het vertrouwen en de vrijheid krijgen om actie te ondernemen? Open Vld gaat op zoek naar engagement in de praktijk. Ella De Neve, schepen in Merchtem en verkozen in het partijbureau, leidt dit project. “Engagement is overal en toont zich op verschillende manier. Zowel binnen het gezin, als in de politiek, in het onderwijs, in bedrijven, in de zorg, … zet het zaken in beweging.”

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

 • Alexander
  De Croo

  doet stage bij VSOA lokale en regionale besturen en ACLVB

 • Annemie
  Turtelboom

  doet stage bij VSOA Defensie

 • Sabien
  Lahaye-Battheu

  doet stage bij ACLVB

 • Willem-Frederik
  Schiltz

  doet stage bij Exxon

 • Nele
  Lijnen

  doet stage bij Life Plan en Lindbergh Consult