Els Ampe

Stage bij ASWEBO

Vandaag, dinsdag 13 augustus, loopt Brussels schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open Vld) haar zomerstage bij bouwbedrijf Aswebo in Gent. “Als schepen van Openbare Werken word ik dagelijks geconfronteerd met wegenaanleg. Ik heb hier dan ook heel wat praktijkervaring opgedaan.”, aldus Ampe.

Schepen Els Ampe is zeer enthousiast over dit initiatief, in samenwerking met VOKA. “Ik mocht vandaag onder meer een handje toesteken bij de aanleg van de E17 tussen Kruishoutem en Deinze: een prachtige ervaring!”.

Deze ochtend kreeg de schepen een rondleiding bij Aswebo waar haar de recyclage van asfalt uit doeken gedaan werd.

Onder invloed van de Politieke Lente, die als een frisse wind door de Open Vld waait, participeren heel wat Open Vld-politici aan een zomerstage.
Els Ampe loopt reeds enkele jaren zomerstages via dit project. “Elke keer een fantastische en leerrijke ervaring.”, laat Els Ampe nog weten.

Enkele sfeerbeelden


Zomerstages

Het boek “De geëngageerde burger” houdt een pleidooi voor engagement. Wat doen mensen die het vertrouwen en de vrijheid krijgen om actie te ondernemen? Open Vld gaat op zoek naar engagement in de praktijk. Ella De Neve, schepen in Merchtem en verkozen in het partijbureau, leidt dit project. “Engagement is overal en toont zich op verschillende manier. Zowel binnen het gezin, als in de politiek, in het onderwijs, in bedrijven, in de zorg, … zet het zaken in beweging.”

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

 • Alexander
  De Croo

  doet stage bij VSOA lokale en regionale besturen en ACLVB

 • Annemie
  Turtelboom

  doet stage bij VSOA Defensie

 • Sabien
  Lahaye-Battheu

  doet stage bij ACLVB

 • Willem-Frederik
  Schiltz

  doet stage bij Exxon

 • Nele
  Lijnen

  doet stage bij Life Plan en Lindbergh Consult