Bart Tommelein

Stage bij Opticura

Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open Vld) nam gisteren deel aan een zomerstage bij Opticura, een organisatie die kwalitatieve thuisverpleging aanbiedt langs de kuststreek. Tommelein heeft enkele uren samen met een professionele verpleger zorgbehoevenden thuis bezocht en de nodige zorg en ondersteuning aangeboden.

 

Tommelein: “De zorgsector vraagt terecht heel wat aandacht van het beleid. De toenemende vergrijzing brengt immers heel wat uitdagingen met zich mee. Zo zullen er binnen 2 jaar ongeveer 60.000 extra arbeidskrachten nodig zijn in de sector. De wachtlijsten voor een plaatsje in een woonzorgcentrum blijven bijzonder lang. Daarom ook dat thuiszorg op maat een belangrijk onderdeel is binnen het zorgaanbod.”

 

De liberale volksvertegenwoordiger wou echter in de praktijk ontdekken wat de noden en de uitdagingen zijn. “Als Oostends Eerste Schepen en als Parlementslid gaat mijn aandacht vooral uit naar een ander soort bevoegdheden zoals ruimtelijke ordening, digitalisering en media. Toch kom ik ook in contact met dossiers uit de welzijnssector. In die optiek vind ik het belangrijk om te weten hoe het er in de praktijk echt  aan toegaat. Daarom heb ik mij met overtuiging ingeschreven om een zomerstage bij thuiszorgdienst Opticura te volgen. Het is pas als je weet wat er op de werkvloer gebeurt dat je inzicht krijgt in de echte noden en uitdagingen”, aldus Bart Tommelein.


Zomerstages

Het boek “De geëngageerde burger” houdt een pleidooi voor engagement. Wat doen mensen die het vertrouwen en de vrijheid krijgen om actie te ondernemen? Open Vld gaat op zoek naar engagement in de praktijk. Ella De Neve, schepen in Merchtem en verkozen in het partijbureau, leidt dit project. “Engagement is overal en toont zich op verschillende manier. Zowel binnen het gezin, als in de politiek, in het onderwijs, in bedrijven, in de zorg, … zet het zaken in beweging.”

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

 • Alexander
  De Croo

  doet stage bij VSOA lokale en regionale besturen en ACLVB

 • Annemie
  Turtelboom

  doet stage bij VSOA Defensie

 • Sabien
  Lahaye-Battheu

  doet stage bij ACLVB

 • Willem-Frederik
  Schiltz

  doet stage bij Exxon

 • Nele
  Lijnen

  doet stage bij Life Plan en Lindbergh Consult